Tilbake til forsiden

 

 

 

 

USAs kanskje rikeste

klimafundamentalist er god

for 13 milliarder kroner.

 

 

Klimadiktaturets bakmann


Tom Steyer, god for ca. 13 milliarder kroner, ifølge Forbes.

 

 

 

Av Jan Herdal
Publisert
12. desember 2018

 

Menigheten tåler ikke motsigelser. Det skal ikke diskuteres, bare knebles. No platforming, etter modell fra amerikanske universiteter. NRK er på med positiv vinkling. "Amerikansk delegasjon ledd ut etter kullpromotering på klimatoppmøte", heter det på NRKs nettside.

En offisiell delegasjon blir avbrutt og hindret i å tale på et FN-møte.

Statskanalen framstiller det som en spontan aksjon utført av idealistisk ungdom. Ledelsen veit bedre. Det er ikke vanskelig for et øvet øye å se av videosnutten at dette er et styrt, planlagt, regissert jippo med innøvd slagord. Ja, det hele virker nesten pinlig kunstig og arrangert. Politikk på NPC- og snakkeboblenivå.

Hvem er bakmennene? En av dem heter Tom Steyer. Han er en amerikansk mangemilliardær som har slått seg opp på hegdefond, og han er en av det demokratiske partiets store sponsorer. En storspekulant fra Wall Street, i likhet med f. eks. George Soros, med andre ord. Er det ikke underlig at penger bare lukter når det passer sånn?

Steyer var i Polen på FNs klimamøte i Katowice, og var taktisk relativt avslipt under et innlegg på selve konferansen. Det var han ikke da han opptrådte på et Ivy League sideshow for studenter på det nye amerikanske Climate Action Center i Polen i forkant.

Her erklærte han bl. a. at tiden for høflighet er over. Han brukte uttrykk som å "knuse disse folka" og "sparke dem i rævva". "Disse folka" er de som ikke er enige i klimahysteriet som piskes opp, fortrinnsvis republikanerne,  i amerikansk setting.  Det er ikke ny ordbruk fra hans side: - Målet er ikke å vinne. Målet er å knuse disse folka, sa den "grønne" kaksen allerede i april 2013.

Steyer snakker om rettferdighet. Rart å høre en fondsmilliardær bruke nettopp det ordet. Men det går åpenbart hjem. Han avviser at klimaaktivister kan ha noe med meningsmotstandere å gjøre. Siden klimaendringene utgjør en "eksistensiell trussel" mot neste generasjon, må studentene bare være en del av "kampen". Ferdigsnakka.

Han er ikke aleine om denne typen ordbruk: - Du kan ikke være høflig med et parti som vil ødelegge alt du står for, sa Hillary Clinton i høst. Tidligere statsadvokat Eric Holder mener at når republikanere går lavt, "sparker vi dem". Steyer mener at president Donald Trump er mentalt ustabil, en fare for landet, og at han bør stilles for riksrett.

Demokrati og sivilisert ordskifte synes å ha dårlige kår i disse kretsene. Det er kanskje ikke så rart, siden klimadystopien deres er så dårlig fundert i realiteter. Trollet tåler ikke lys. Da sprekker det.