Tilbake til forsida

 

 

Valgets store seierherre er
hjemmesitterne, som fikk større
oppslutning enn begge de to
"valgvinnerne" til sammen.

 

Ukrainerne satt hjemme


SS 21 Scarab: En taktisk rakett med voldsom sprengkraft er det "demokratiske" Ukrainas nye virkemiddel mot gjenstridige innbyggere i øst.

 

Av Jan Herdal
Publisert 28. oktober 2014

Farsen er over. Ukrainerne satt hjemme. En valgoppslutning på 52,7 prosent legitimerer ingenting. Sjokoladepresident Porosjenko, som sørget for å få sønnen sin inn i parlamentet via sin egen valgkrets, har aktiv oppslutning fra 11-12 prosent av befolkningen.

Det samme gjelder for parhesten, krigshysteriker og "statsminister" Arsenij Jatsenjuk, en scientolog som folk flest vil oppfatte som totalt sprø. Begge er i lomma på USA, som har diktert landets politikk siden det voldelige kuppet mot den folkevalgte presidenten Viktor Janukovitsj i vår.

Klakkørmediene ser farsen som en stor seier for demokratiet. Ikke minst er det gledelig at alt prorussisk er systematisk fjernet. Men dette er det motsatte av demokrati. Burde det ikke ringe en bjelle når begge de to vinnerne fra forrige valg, Regionspartiet og kommunistpartiet er praktisk talt utradert?

Valgets store seierherre er hjemmesitterne, som fikk større oppslutning enn begge de to "valgvinnerne" til sammen. Nesten halvparten av befolkningen hadde ingen å stemme på. I en atmosfære av terror, ensretting og krigshysteri hadde det ukrainske "demokratiet" ingen alternativ å tilby dem.

Den andre halvparten av landets befolkning ble manipulert til å velge krigen, og kommer trolig til å få den, mer blodig og grusom enn noensinne. Nabolandet Polens troppeforflytning østover til grensa mot Russland er et nytt hint om situasjonen. For tida pågår det nærmest permanente NATO-"øvelser" i området.

Det er USA og NATO som både finansierer og driver krigen i Ukraina. Allerede tidlig i september meldte FN at over en million ukrainere var jaget på flukt fra sine hjem  av USAs krig, de fleste til Russland. Nå har Obama latt sine ukrainske marionetter ta i bruk en takisk rakett mot tettbygd område i Donetsk. Nye millioner skal terroriseres på flukt.

SS-21 Scarab kan utstyres med atomstridshode. Også det konvensjonelle stridshodet har en voldsom sprengkraft. Hendelsen er ikke en gang registrert i norske medier, som for noen måneder siden var sterkt oppbrakt over at daværende president Janukovitsj angivelig skjøt på "sine egen befolkning".

Men det var sant - det er jo russernes feil alt sammen.