Tilbake til forsida

 

 

Siden Al-Qaida ikke hadde noe
med terrorangrepet på World Trade
Center å gjøre, hvem stod da bak?

 

Så hvem stod bak 11/9?


Et av tvillingtårna under bygging: Se på de massive stålsøylene med byggemaskinene på bakken som målestokk. En slik bygning kan ikke rase sammen symmetrisk i tilnærmet fritt fall av å bli truffet av et fly i 110. etasje. Det er fysisk umulig. Det trengs mer. Mye mer.

 

Av Jan Herdal
Publisert 18. desember 2014

Redaktøren av Voltaire.net, Thierry Meyssan, har lest hele kongressrapporten om CIA-torturen, en rapport som avdekker et gigantisk, globalt kriminelt nettverk i regi av USAs hemmelige tjenester.

Meyssan fastslår at det etter det mest omfattende torturprogrammet siden Adolf Hitler og etter 13 år ennå ikke har lyktes CIA å knytte Al-Qaida til 11. september. Dermed er det heller ikke ført bevis for den offisielle versjonen av hva som egentlig skjedde da World Trade Center ble rammet av to passasjerfly.

Det er det glade vanvidd å tro at en gjeng saudiarabiske ungdommer som knapt nok kunne fly et enmotors skolefly skulle kunne manøvrere fire gigantiske passasjerfly i timer tvers gjennom verdens best overvåka luftrom, med transponderne på, uten at luftfartsmyndighetene reagerte.

Fantastisk. Og CIA beskylder andre for å være konspirasjonsteoretikere?

Meyssan fastslår videre følgende: Kongresskommisjonen sier ikke at tilståelsene fra fangene er juridisk ukorrekte fordi de framkom under tortur. Den erklærer at CIA ikke spurte ut fangene, men forsøkte å sette dem i en tilstand (condition) hvor de ville tilstå forbrytelser de ikke kjente noe til.

Kommisjonen erklærer videre at CIA-agentene ikke en gang brydde seg om å sjekke hva fangene tidligere hadde tilstått. CIA etterforsket ikke om Al-Qaida var innblandet eller ikke, men hadde som eneste mål å skaffe falske bevis på at Al-Qaida stod bak attentatet.

Kongresspolitikerne har lagt stor vekt på at de er blitt ført bak lyset, og skylder på CIA. Dette er hyklerisk. De legger ut et røykteppe for å skjerme den politiske styringen, og verden lar seg bedra. Det var USAs ledende politikere under daværende president George W. Bush som gav ordre om torturen, fordi de var i desperat behov for å underbygge sin egen falske framstilling.

Dette var CIAs politisk pålagte hovedoppgave. Det har ikke lyktes, helt enkelt fordi det ikke var noe å finne. Meysson er den til nå eneste som har stilt de naturlige og viktige spørsmålene som følger av dette, og som fortsatt ikke er besvart:

Hvorfor begikk CIA disse forbrytelsene? Hvorfor fabrikerte CIA tilståelser for å knytte Al-Qaida til 11. september? Og siden Al-Qaida ikke hadde noe med terrorangrepet å gjøre, hvem var det CIA ville beskytte?

CIA-programmet omfattet ikke bare 119 menneskelige prøvekaniner. Hva vet vi om US Navys 80 000 hemmelige fanger?

Du finner storparten av Meyssons artikkel i Knut Lindtners norske oversettelse her.

Vil du begynne å nøste i den virkelige historien bak 11/9? Her er en god start.