Tilbake til forsiden

 

 

Fredsprisvinner Al Gore
slipper å bli konfrontert med sine løgner.

 

Er Nordpolen isfri?Al Gore, København 2009: Nordpolen kan være isfri sommerstid om 5-7 år. Hvordan gikk det?

 

Av Jan Herdal
Publisert 1. januar 2016

Noen slipper unna med hva som helst. På FNs klimakonferanse i København 2009 stod Al Gore og sa at det var 75 prosent sjanse for at Nordpolen ville være helt isfri sommerstid i løpet av 5-7 år. Hvordan har det gått med spåmannens katastrofevarsler?

Videoen med Gore finner du her. Smelter isen på Nordpolen? Riktig, gjennomsnittet har avtatt litt i noen år. Er Nordpolen isfri om sommeren? VELDIG feil. I sommer måtte en ekspedisjon for å utforske den globale oppvarmingen avlyses på grunn av for mye is.

NSIDCs daglig oppdaterte bilde over isdekket i Arktis og Antarktis finner du her. Under ser vi dagsbildet over Nordpolen for 29. desember 2015. De gule stripene markerer gjennomsnittlig utbredelse for denne dato de siste 30 år. Forholdet til gjennomsnittet er omtrent det samme om sommeren. Vanskelig å bli sjokkert over dette.

Blir milliardær, tidligere visepresident i USA, vinner av Nobels fredspris sammen med FNs klimapanel i 2007, og klimahysteriker Al Gore konfrontert med sine løgner? Tvert om. Predikanten fortsetter sin lukrative virksomhet. Menigheten roper halleluja og ber om mer. De som skulle drive journalistikk sjeler til bankkontoen og holder kjeft.

Under: bilde fra Nordvest-passasjen sist sommer. Is så langt øyet rekker.