Tilbake til forsida

 

 

Den såkalte krigen mot terror
har mangedoblet terrorismen og
er i ferd med å forvandles til et
fryktregime over store deler av verden.

 

Noen farlige sannheter


Terror eller antiterror? Det kommer helt an på øynene som ser.

 

Av Jan Herdal
Publisert 14. desember 2014

Da den juntavennlige ordføreren Gennadij Kernes i Kharkov i det østlige Ukraina ble skutt og alvorlig såret i vår ble han sporenstreks fløyet til Israel for medisinsk behandling. En litt snodig detalj - om en ikke skjønner at den sladrer om Israels rolle bak kulissene i Ukraina.

Den rollen er en forbudt sannhet. En annen av de stadig flere farlige, unevnelige sannheter som er bannlyst i mediene er at jøder er kraftig overrepresentert både blant Russlands og Ukrainas oligarker. Det er slikt du ikke kan si uten å bli beskyldt for å være både rasist og konspirasjonsteoretiker. Like fullt er det sant.

Ifølge Wikipedia hentet Noam Chomsky i sin tid tittelen til sin bok Necessary Illusions fra et utsagn av Reinhold Niebuhr, som hevdet at folk flest er naive og ikke tåler sannheten. De må følgelig fores med nødvendige illusjoner. Niebuhr var en av den kalde krigens vinnere. Chomsky skrev boka allerede i 1989. Propagandismen er ikke et nytt fenomen.

En tredje, forbudt sannhet er at USA i dag er terrorismens mor.

Den såkalte krigen mot terror har mangedoblet terrorismen og er i ferd med å forvandles til et planlagt fryktregime over store deler av verden. I en generasjon har USA systematisk finansiert, trent og støttet militært, politisk og moralsk nettopp de krefter som i dag bl.a. framstår i form av Den islamske staten.

Politisk bruk av muslimsk, religiøst begrunnet fanatisme, terror og grusomhet begynte med de såkalte mujahedin i Afghanistan - støttet av hele det politiske spekteret også i Norge, med Norges Kommunistiske Parti som eneste hederlige unntak.

Over 200 000 syrere er drept, millioner er jaget på flukt og landet deres er rasert. Du kan trolig ettergå praktisk talt hver eneste vestlig tv-kanal og avis og se at de samme, stort sett importerte, terroristene var/er helter så lenge de hadde/har som hellig formål å bekjempe USAs/Israels politiske motstander Bashar al-Assad.

Inntil 70 000 tungt væpna og godt organiserte banditter med SS-filosofi som oppstår så og si av tomme intet? Folkeeventyrene har fått en ny vri. Likevel tror tilsynelatende nordmenn flest fortsatt at NATO er en forsvarsallianse som har som oppgave å beskytte verden mot terrorister og slemme russere.

USAs propagandaapparat perverteres og taper kraft. Du skal ikke pirke så mye på overflata eller søke mye alternativ informasjon på nettet før du innser at propagandaens virkelighetsbilde ikke bare er litt skrudd og feilaktig i detaljene (slik bl.a. liksomvenstre vil ha det til) - det er bunnfalskt.

Det gjør svart til hvitt og krig til fred.

Flere begynner å skjønne ting, se sammenhenger, eller i det minste ane uråd. Den kognitive dissonansen som oppstår skaper et økende mentalt ubehag. Noen mennesker vil gjerne beholde sine trygge, nødvendige illusjoner. Uten dem blir de tvilrådige, usikre - og potensielt farlige. Men langt farligere er de kreftene som finansierer propagandaapparatet og som er avhengige av det.