Tilbake til forsida

 

 

Norge er ett av få NATO-land som
øker militærbudsjettet. Norge har de høyeste
militærutgiftene pr. innbygger i Europa,
 og det høyeste militærbudsjettet i Norden.

 

Mer oljepenger til USAs kriger


Dumt for barna, bra for Jens: Denne skolen for barn med funksjonshinder var blant NATOs bombemål i Libya. Siden Norge ledet an i krigen, er det godt mulig at det var et norsk fly som utførte bragden. NATO har loggen, men den er hemmelig.

 

Av Jan Herdal
Publisert 31. mars 2014

Jens Stoltenberg er amerikaner med norsk statsborgerskap. Med en skattefri månedslønn på 130 000 kroner fortsetter han nå sin lakeitjeneste for verdens verste krigsforbrytere på et høyere nivå. Lønnsomt for lakeien. Dyrt for norske skattebetalere.

Hva skal vi med Fox TV, når vi har NRK Dagsrevyen.

Landets to største søppelaviser hadde samme oppslag på lørdag: Jens er mannen som kan tøyle villdyret Putin. Slik er verdensbildet der i gården. Men Jens Stoltenbergs person betyr ingenting. Lakeier fins det nok av i Europa. Oljepenger er det verre med.

La oss si det med daværende militærminister (februar 2013) Anne-Grete Strøm-Erichsen: Norge er et av de ytterst få NATO-land som øker militærbudsjettet. Norge har de høyeste militærutgiftene pr. innbygger i Europa, høyere militærbudsjett enn flertallet av NATOs medlemsland, og det høyeste militærbudsjettet i Norden.

Ikke bare økte de økonomiske og sosiale forskjellene i Norge raskt og systematisk under 8 års regjering med den absurde betegnelsen "rødgrønn". Også militærbudsjettet økte jevnt og trutt. Fra 2010 til 2011 økte det med over 10 prosent. Utgiftene i 2013 på 42,2 mrd. betyr at Norge har et langt større militærbudsjett enn Sverige, som har dobbelt så mange innbyggere.

En utmerket søknad til stillingen som NATOs generallakei.


Fred er ei det beste, men at man noget vil: En entusiastisk daværende "forsvarsminister" Grete Faremo besøker de norske Libya-bomberne.

En annen kom da den norske regjeringa våren 2011 formelig pr. sms hodestups lot norske F-16 bombefly spille en sentral rolle i NATOs Blitzkrieg, out of area, mot Libya. Afrikas perle ble i løpet av noen uker omgjort til et helvete på jord. I dag er landet fullstendig rasert, og oljeproduksjonen som det vel var NATOs hovedhensikt å sikre, er redusert til en femdel av hva den var med Gaddafi. Godt jobba, Jens.

Hadde pengene gått til forsvar av Norge, kunne de muligens forsvares. Stoltenbergs kanskje viktigste strategiske bidrag er at han som sentral politiker har arbeidet systematisk for å innføre det såkalte innsatsforsvaret. I praksis har det vært å skreddersy de norske militære ressursene til å delta i USAs kriger kloden rundt, som f. eks. i Afghanistan og Libya.

Da ett av Norges fire Herkules transportfly i mars 2012 ble knust mot Kebnekaise i Sverige under et krigsspill der fem mennesker mistet livet, gikk det bare noen måneder før et nytt var kjøpt inn for 700-800 millioner kroner. Logistikk mellom Norge og Afghanistan har hørt til disse flyenes hovedoppgave.


Strategiske masseødeleggelsevåpen: F-35 skal plasseres på USAs framskutte flybaser i Norge, for norske skattepenger. De kan i en håndvending bestykkes med atombomber.

Norge med sine 5 millioner innbyggere er i ferd med å anskaffe kanskje Europas største flåte av F-35 kampfly, noe som kommer til å bli den dyreste skandalen i norsk militærhistorie. Disse flyene kan ikke forsvare landet, de kan bare gjøre oss til bombemål. De blir en integrert ressurs i USAs offensive kriger på globalt plan, og når Pentagon sier trykk på knappen, kommer tomsingene i den norske regjering garantert til å gjøre det.

Når oljeæraen er over, sitter vi med ei militærskjorte som ikke bare er mange nummer for stor, den vil ha et katastrofalt feilaktig snitt også.


USAs (gamle) øre i nord: Marjata dekker ikke USAs behov lenger, og må erstattes av et nytt spionskip i norske nordlige farvann til 1,4 mrd. norske skattekroner.

Norge er tildelt portvaktrollen for USA i Nordområdene. Det har vakt oppstandelse at russiske atomubåter har sneket seg forbi grinda og nådd USAs østkyst uten å ha blitt oppdaget. Vi får håpe at Pentagon blir beroliget når de nå får seg et nytt, avansert spionskip for 1,4 mrd. norske skattekroner. Anslagsvis, da. Det pleier å balle på seg. Verken dette eller forgjengeren Marjata dekker spesifikt norske behov.


Ingen kystmarine: De nye fregattene til 21 mrd. kroner er mye større enn de gamle, og opererer i hovedsak på åpent hav.

Jens Stoltenberg er ikke aleine om ikke å betale skatt på den internasjonale lønna si. I Frankrike sitter en tidligere Ap-leder og statsminister, Thorbjørn Jagland, og tjener 2,5 mill. skattefritt som generalsekretær i Europarådet. Han bor i et middelalderslott og har fem tjenere, inkludert privatsjåfør.

Stoltenberg takker for god drahjelp av Børge Brende. Brende var en av ni administrerende direktører i kakseklubben World Economic Forum i Davos før han ble utenriksminister. Her er skattedirektoratets oppgave over Brendes inntekts- og skatteforhold for 2012:

5 mill. i skattbar inntekt, null i formue og en skatteprosent på 3. Mannen går Rune Bjerke en høy gang. Det er slett ikke rart når Brende synes det er utmerket at det nye EU- og NATO-diktaturet i Ukraina konsolideres ved hjelp av fascister. Tvert om. Det er helt logisk.

Takket være rause norske skattebetalere er internasjonale organisasjoner nå fulle av norske kloninger på skattefri millionlønn. Det inkluderer folk som Erik Solheim og Åslaug Haga. Til OECD bidrar Norge i år med ca. 35 millioner kroner. Den norske stat bidrar med 100 millioner kroner til Global Crop Diversity Trust.

Hvem som overtok Børge Brendes lukrative utkomme i Davos? Det gjorde en sosialdemokrat, programforpliktet til høyt skattenivå og et egalitært samfunn i Norge, nemlig tidligere angrepsminister Espen Barth Eide.

I Ap er tronarvingen allerede utpekt. Valg er en farse for folket. Proletaren Jonas Gahr Støre med en netto skattbar inntekt på 3,3 millioner og en personlig formue på 52 millioner (2012) ønsker nye tanker i partiet. Besynderlig. Både nytenkning og nyspråk er jo for lengst innført. Skal Støre bli enda mer religiøs, og enda mer personlig venn med Mette-Marit? Eller kanskje han innevarsler sjokoladekongenes og filantropenes tid også i Det norske Arbeiderparti?

Politikk i kapitalismens tid? Et bunnløst svineri.